Skip to main content

Egyetemi együttműködések

Innovatív és technológiaorientált vállalatként világszerte együttműködünk egyetemekkel és főiskolákkal.

Örömmel kínálunk lehetőséget a hallgatóknak arra, hogy vállalatunknál szakmai gyakorlatot végezzenek, és támogassuk alap- vagy mesterszakos diplomamunkájukat, ha a szakképzés és a szakdolgozat témája megfelel nekünk.

Emden/Leer University of Applied Sciences

Évek óta nagyon szorosan együttműködünk az Emden/Leer University of Applied Sciences-szel.

Az Emden/Leer University of Applied Sciences például a villamosmérnöki, informatikai és médiatechnológiai szakok hallgatóinak a következő specializációt kínálja fel: "Villamosmérnöki és informatikai szakok".

"Marketing és értékesítés". Az értékesítési modulban való részvétellel ismereteket szereznek a tipikus értékesítési folyamatokról.

Az  InPro electric immár tíz éve támogatja az Emden/Leer Műegyetemet gyakorlati szemináriumokkal a "Számítás a műszaki értékesítéshez" és a "Projektmenedzsment és értékesítés" témakörökben.

Brémai Alkalmazott Tudományok Egyeteme

A Brémai Alkalmazott Tudományok Egyetemével újabb stratégiai egyetemi együttműködési partnert nyertünk.

A Brémai Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem több mint 60 különböző szakot kínál összesen öt karon.

A 2017/18-as téli félévtől a Brémai Műszaki Egyetem új mechatronika/automatizálás szakot kínál. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a mechatronika és az automatizálási technológia két profilja közül válasszanak, és elmélyítsék tanulmányaikat.

A helyi közelség és a "gyártásautomatizálás az autóiparban" elnevezésű alapkompetenciánk miatt kézenfekvő volt, hogy a mechatronika/automatizálás duális tanulmányi program jövőbeli gyakorlati partnereként működjünk.

A 2018/2019-es tanév téli félévétől lehetőséged nyílik duális képzésre az InPro electric gyakorlati partnerként való részvételére.

Jade Egyetem Wilhelmshaven

Az InPro electric együttműködik a Wilhelmshaveni Jade University of Applied Sciences egyetemmel is.

A Jade Műszaki Egyetemen mostantól a nyári vagy a téli félévben kínáljuk a kombinált villamosmérnöki szakot.

A gyakorlatorientált, tanulmányi támogatással rendelkező szak lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy tanulmányaik során a InPro electric egyéni gyakorlati szakaszain keresztül tapasztalatokat szerezzenek a jövőbeli karrierjükhöz szakmai világ.

Közép-Hesseni Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Egy másik együttműködő partner a gießeni Technische Hochschule Mittelhessen. Itt az InPro electric rendszeresen megtalálható az állásbörzéken. A THM Giessen hallgatóinak többek között szakmai gyakorlatokat, projektmunkákat és diplomamunkákat kínálunk.

Magdeburg-Stendal Alkalmazott Tudományegyetem

Az ipari változások és a globalizáció jelentősen megváltoztatják jelenlegi és jövőbeli piacainkat. Különösen az autóiparban a jövőbeni üzlet a nemzetközi piacok felé tolódik el.

Mi ott vagyunk, ahol az ügyfeleink vannak!

A szakképzett munkaerőhiány ellensúlyozására a tanulmányi szakaszban szeretnénk támogatni a jövő fiatal tehetségeit. Olyan munkatársakat keresünk, akikben megvan a vágy és az érdeklődés a nemzetközi piacokon való működés iránt, és akik nem csak szakmailag, hanem különösen személyesen is fejlődni szeretnének.

A Magdeburg/Stendal University of Applied Sciences-ben olyan stratégiai partnerre találtunk, aki támogat bennünket abban, hogy a hallgatók gyakorlati betekintést nyerjenek az autóipar nemzetközi tevékenységébe.

A 2018-as nyári szemesztertől kezdve a Magdeburg/Stendal University of Applied Sciences-szel együttműködve gyakorlatorientált mesterképzést kínálunk, amely egy külföldi tartózkodással jár a kínai leányvállalatunknál, valamint a Changchun University of Technology kiválasztott előadásain való részvétellel.

A mesterképzés kezdetén munkaszerződést kap tőlünk, az előadásmentes időszakban különböző gyakorlati fázisokat teljesít aktuális projektekben, és nyelvi képzésben részesül a kínai tartózkodásra való felkészülés jegyében. A kínai tartózkodásod után a Magdeburg/Stendal University of Applied Sciences kollokviumát fejezed be, és sikeres mesterzáró vizsga esetén az InPro electric-nál kapsz állásajánlatot.

Universidad Politècnica de València

Nemzetközi szinten is nagy jelentőséget tulajdonítunk a főiskolákkal és egyetemekkel való kapcsolat korai szakaszban történő elmélyítésének, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek a jövőbeli gyakorlatba.

 

Ezzel kapcsolatban leányvállalatunk InPro electric España S. L. Valenciában (Spanyolország) együttműködik az Universidad Politècnica de València-val, és szemináriumokat kínál a projektmendzsment témában.

 

Politechnika Śląska

2017-ben az InPro electric GmbH egy másik leányvállalatot alapított, az InPro electric Sp. Z o.o.-t a lengyelországi Katowicében. Ezzel egyidejűleg célul tűztük ki, hogy az új mérnöki telephelyet a helyi egyetemek képzett fiatal tehetségeivel alapozzuk meg.

A Gliwicében található Sziléziai Műszaki Egyetem széleskörű villamosmérnöki programjában erős együttműködő partnerre találtunk, ami lehetőséget ad arra, hogy a Gliwicében található Sziléziai Műszaki Egyetem hallgatóit célzottan toborozzuk és tanulmányaik sikeres befejezése után nálunk alkalmazzuk őket.

Az InPro electric Sp. Z o.o. egy robotcellát bocsát a gliwicei Sziléziai Műszaki Egyetem rendelkezésére, hogy a hallgatók már a tanulmányaik alatt megismerkedhessenek az automatizálási technológiával és az autóipari gyártásautomatizálással kapcsolatos alapvető szakismeretekkel.

A robotot promócióra, bemutatóra, képzésre és oktatásra fogják használni. Oktatási kiállítási tárgyként ez a robotcella egy doktori program részeként kutatási célokra is használható, hogy az Automatizálási, Elektronikai és Informatikai Karon bemutatókat és robotikaórákat, valamint PLC-vezérlésű programozást tartsanak.

A diékoknak első robotika feladatként az InPro electric egy kezelési feladatot készít elő. A "munkalapok" egyszerű és gyors csererendszerének köszönhetően gyorsan át lehet alakítani egy másik alkalmazásra.

Ez a robot a KUKA gyártó új modellje: KUKA KR 20 R1810 Cybertech Safe változatban.

Ez a cella az automatizálási technológia vezető gyártóinak legújabb technológiáját használja.

A cella PLC-vezérlésére egy aktuális SIEMENS SIMATIC S7-1500F CPU-t használnak a legújabb TIA Portállal.

A WinCC Advanced szoftvert használják a vizualizációhoz.

Benemérita Universidad Autónoma de Puebla

Az Emden/Leer University of Applied Sciences, a mexikói Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (BUAP) egyetem és az InPro electric közötti együttműködésnek még innovatív kísérleti jellege is van. Minden évben két emdeni (ipari informatika mesterképzés) és pueblai hallgatónak nemcsak lehetősége lesz arra, hogy a másik egyetemen tanuljon, hanem egyúttal a InPro electric -nál is elhelyezkedhet, hogy tanulmányai során gyakorlati tapasztalatot szerezzen. A szakdolgozat elkészítése szintén a küldő egyetemek és az InPro electric  együttműködésében történik. A diploma megszerzése után a hallgatók vállalatunknál dolgoznak tovább.

Changchun Műszaki Egyetem

AzInpro electric mostantól világszerte elkötelezett a fiatal, motivált diákok nemzetközi képzése és támogatása mellett. Ennek megfelelően a kínai telephelyünkön is olyan stratégiai együttműködési partnert kerestünk, aki lehetőséget biztosít számunkra, hogy a diákokkal már korán felvegyük a kapcsolatot, és különböző ajánlatok révén a hallgatóknak kezdeti betekintést nyújtsunk az Inpro electric gyakorlati oldalába. Az együttműködés célja, hogy hosszú távon helyi személyzetet építsünk ki Kínában, és aztán világszerte bevethessük őket projektjeinkben.

A Changchuni Műszaki Egyetemmel és a Magdeburg/Stendal Műszaki Egyetemmel 2018-tól szponzorként és gyakorlati partnerként hallgatói csereprogramot indítunk a Magdeburgi Műszaki Egyetem, a Changchuni Műszaki Egyetem és az InPro electric között. Évente két német hallgatónak a villamosmérnöki alap- vagy mesterképzésből lehetősége lesz arra, hogy az egyetemen párhuzamosan egy körülbelül tíz hónapos külföldi tartózkodással egybekötött tanulmányokat folytasson. A Magdeburgi Műszaki Egyetem alapszakos hallgatói a harmadik szemesztertől jelentkezhetnek a programra. A mesterképzésben részt vevő hallgatók az első mesterszakos félév elején kezdik meg tanulmányaikat. A programban résztvevők munkaszerződést kapnak tőlünk, első betekintést nyernek az autóipari automatizálási technológiába, és nyelvi képzésben részesülnek a kínai tartózkodásra való felkészülés során. A kínai Changchun Műszaki Egyetem hallgatói nagyjából ugyanezt az eljárást követik, a kínai tanulmányi szabályokhoz igazítva, és a programot tíz hónapos németországi tartózkodással fejezik be.

A program sikeres elvégzése után a hallgatók munkaszerződést kapnak tőlünk, és lehetőségük van arra, hogy világszerte valamelyik telephelyünkön dolgozzanak.